6029 6963 lene@essenzen.dk

Det er ikke alle oplevelser, vi kan huske og er bevidst om. Men de er stadig en del af vores system, for kroppen har sin egen hukommelse. Måske har du oplevet, at en duft pludselig trigger et gammelt minde? Eller en berøring, der puster liv i en gammel for længst overstået historie? Oplevelserne sidder i os, for kroppen husker.

De gode minder og historier kan vi dvæle ved og hente energi fra. Modsat forholder det sig med de dårlige eller traumatiserende oplevelser. Dem skubber vi til side og vender os væk fra. Med forskelligt held. Nogle gange lykkes det. Andre gange kommer de på uventet besøg, når vi slapper af. For eksempel når vi lægger os til at sove. Eller i de dukker op i vores drømme. Nogle gange er det – paradoksalt nok – nødvendigt at huske for at kunne glemme og kunne komme videre.

Vi har brug for at stoppe op. Mærke efter. Og få fjernet de mentale sten, vi går rundt med i skoen. Vi har behov for at justere den mening, vi tilskrev de skræmmende oplevelser. Brug for at blive mindet om, at det er overstået. Det skræmmende er forbi – og vi overlevede. Det svære vi har oplevet, bor i os og skal have en plads. Men det skal ikke fylde det hele.

 

Du er på rette sted

Du er kommet til det rette sted, hvis du kan genkende dig selv i et eller flere af disse udsagn:

  • Jeg sidder fast i en negativ spiral – er ulykkelig og tom inden i og kan ikke finde livsglæden
  • Jeg har svært ved at mærke mine behov og hvad jeg har lyst til
  • Jeg stresser rundt uden tid til mig selv
  • Jeg har svært ved at koncentrere mig og sover dårligt
  • Jeg føler mit liv kører forbi, uden at jeg rigtig er med
  • Jeg får tit dårlig samvittighed over for min familie eller kolleger

Samtaleterapi drejer sig om dig. Du får tid og plads til at mærke dig selv og få arbejdet med de ting, du tumler med. Sammen skaber vi et rum, hvor du bliver hørt og set, som den du er.

Her kan du se mere om hvordan terapien foregår.

I hvert eneste menneske findes en grundlæggende drivkraft mod heling, vækst og modning. En iboende trang til selvrealisering. Min opgave er at støtte denne naturlige proces i dig. Give dig mulighed for at få øje på, udforske og udvikle din egen vilje. Fortælle din historie og finde tilbage til den du er.

Læs mere her om barndommen som personlighedens fundament.